Da li muzika koju slušate određuje kakav ste čovek?

Da li muzika koju slušate određuje kakav ste čovek? Da li možemo da se družimo sa nekim ko sluša drugačiju vrstu muzike?

Moje mišljenje je da,možemo, ali često osećamo da smo, ako neko sluša istu vrstu muzike kao i mi, dublje povezani, kao da smo već na istim talasnim dužinama, čak iako smo se tek upoznali, dok ako neko sluša dijametralno različitu muziku od nas, znajući samo tu informaciju, često se osetimo distaniciranijim nego što smo bili pre tog saznanja…

Ljude bih podelio u 3 grupe:

1. Oni koji slušaju muziku iz ljubavi i u potrazi za nekim dubljim značenjem

Puste omiljenu pesmu i odlutaju u misli, izgube kontakt sa ovozemaljskim, pronalaze se u 90% pesama koje slušaju. Zdušno brane (i veličaju) svog omiljenog izvodjača. Epilog ovakvog pristupa slušanju muzike je potištenost, inspirisanost, sreća, tuga, faktički čitava paleta emocija, sindrom „tragam sa dubljim smislom“ koji se manifestuje narednih par sati, ili u težim slučajevima dana. Uglavnom smatraju ostatak „normalnog“ sveta za površne idiote koji ne shvataju muziku i njen smisao. (ovoj grupi pripadam ja)

 

2. Oni koji slušaju muziku jer im treba dnevni „fiks“ (zbog energije,dok rade nešto i sl)

Prilično „self explanitory“. Puštaju muziku da ih „digne“, često ne razmišljajući uopšte ni o čemu što bi izvodjač možda želeo da pošalje kao poruku, bitno je samo da ima „bit“. U najčešćim slučajevima se prepoznaju po stilu oblačenja i načinu govora, a najbolji su prilično razvili sposobnost prilagodjavanja (kameleon) i mogu se neprimetno infiltrirati u bilo koji drugi sloj društva. Ne smatraju muziku nekom velikom umetnošću. „Matori to mogu i ja, samo ts,ts,ts anddd bass bass“. Uglavnom su slušalice u ušima 24/7, kvalitet slušalica odredjuju po tome koliko se trese vilica kad pojačaš bass.

 

3. Kombinacija prethodna dva

Ova grupa se uglavnom izjašnjava kao „slušam sve“, usled osećaja nelagodnosti izazvane osudjivanjem sredine, roditelja, partnera itd, bira liniju manjeg otpora i nezavisnost. Ne želi da pripada ni jednoj grupi. „Švajcarska“ u ljudskom svetu. Često propagira širenje ljubavi i pozitivnih vibracija, uglavnom daje najbolje savete svima kako rešiti životne probleme, dok sedi u podrumu i plače.

 

Dakle,da zaključimo, muzika ne odredjuje kakva smo osoba, ali itekako utiče na to kako razmišljamo, gledamo na svet, kakvo društvo biramo, gde se krećemo…To nikako ne znači da ne možemo biti dobri ljudi, ili najbolji prijatelji sa nekim ko ne voli istu muziku kao mi. Slična je situacija i sa politikom. O nekim ukusima, ipak ne treba raspravljati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *